Reisvoorbereiding

Het maken van een reis vergt een goede voorbereiding. Bij een goede reisvoorbereiding zorg je ervoor dat je vakantie of reis naar Tokyo zo soepel mogelijk verloopt. Door dingen op het juiste moment te regelen, kun je vaak tijd en/of geld besparen. Het kan er verder voor zorgen dat je tijdens je reis naar Tokyo geen problemen zult ondervinden.

Wat een goede reisvoorbereiding inhoudt, verschilt van persoon tot persoon. Ben je iemand die alles tot in de puntjes geregeld wilt hebben of wil je alleen de essentiële dingen geregeld hebben? Zijn er specifieke omstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden, bijvoorbeeld op medisch, persoonlijk of zakelijk gebied? Kijk dan of er aanvullende informatie nodig of wenselijk is.

Op deze pagina proberen we je te helpen met jouw reisvoorbereiding op een vakantie naar Tokyo. Deze informatie zou voor de meeste mensen een goede basis moeten zijn. Voor aanvullend individueel advies raden we aan om daardoor informatie op te vragen bij instanties, bedrijven of andere betrouwbare bronnen.

Controleer of je paspoort nog geldig is

Kijk minstens enkele weken voor vertrek naar Tokyo of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Houd voor de zekerheid een geldigheid van tenminste 90 dagen na aankomst in Japan aan. Is je paspoort verlopen of is hij niet geldig tot het moment waarop je verwacht Japan te verlaten? Vraag dan een nieuw paspoort aan. In de regel ontvang je je nieuwe paspoort een week na de aanvraag.

Bij veel Nederlandse gemeentes kun je niet zomaar binnenlopen voor het regelen van een paspoort, maar moet je daar een afspraak voor maken. Daar kan een wachttijd voor gelden.

Als toerist en houder van een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig voor Japan. Bij aankomst wordt er een gratis inreisvisum in je paspoort geplakt.

Aanschaffen voor vertrek naar Tokyo

Verzin het maar en je kunt het kopen in Tokyo. Ben je iets vergeten mee te nemen? Grote kans dat je het na aankomst in Tokyo aan kunt schaffen. Er zijn een aantal dingen die je toch beter al in Nederland aan kunt schaffen, als je ze nodig hebt.

Vanwege de andere stopcontacten is een reisstekker of wereldstekker een must om je Nederlandse/Europese stekkers in Tokyo te kunnen gebruiken. Voor Japan heb je dezelfde reisstekkers nodig als voor de Verenigde Staten van Amerika: de stekkers met 2 platte pinnen (stekker type A). Kies in het geval van Japan voor een ongeaarde reisadapter.

🔌 wereldstekker bestellen bij bol.com

Als toerist kun je in Tokyo bijna niet zonder een goede rugtas. Hiermee kun je de essentiële dingen voor de dag meenemen, zonder dat je continu een tas een de hand of over de schouder mee hoeft te dragen. Een rugzak of rugtas is verder ideaal om afval mee terug naar de accommodatie te nemen. In Tokyo heb je amper afvalbakken staan: het is gebruikelijk om afval mee naar huis te nemen en daar weg te gooien.

🎒 bekijk handige rugtassen bij travelbags.nl

QR-code voor snellere afhandeling op luchthaven Tokyo

Via Visit Japan Web kun je een individuele QR-code aanmaken die van pas kan komen na aankomst op het vliegveld in Tokyo. Deze QR-code kan ervoor zorgen dat je sneller door verschillende procedures komt, zoals quarantaine, immigratie en douaneaangifte.

Het is niet verplicht. Je kunt er ook voor kiezen om de standaard papieren immigratieformulieren te gebruiken bij aankomst in Japan. Toch raden wij aan om de QR-code wel vooraf aan te maken. Het is gratis en het kan van pas komen bij aankomst in Tokyo. Je hoeft dan na aankomst in Tokyo geen papieren formulieren meer in te vullen, waardoor je direct in de wachtrijen aan kunt sluiten.

regel de QR-code van Visit Japan Web